יום שבת, 28 במאי 2016

קסטה ביתית

חג שבועות נותן את יריית הפתיחה לעונת הארטיקים המטפטפים בים,
היום המוכר שצועק "אני הולך, אני הולך, אני הולך אני לא חוזר" מתאמן על עוד משפטים  ואני מתאמנת על קסטה ביתית.

חברת אוסם שלחה לי מארז מקסים של פתי בר, בטעמי שוקולד מריר וקרמל, שמלבד לטבול אותם בקפה שלי החלטתי לעשות קסטות. 
כמובן שיש את הקסטה לעצלנית --- או כמו שאני מכנה את זה קסטה שאין זמן, לוקחים פתי בר ועליו גלידה ואז מכסים בעוד פתי בר ומכניסים למקפיא להתקשות ויש קסטה בכל טעם גלידה שרוצים.

לקסטה המושקעת צריך  יותר זמן,,,,,, טיפה יותר 


מצרכים:


פתי בר - מרוסקים, אני אוהבת להרגיש חתיכות אז לא דפקתי אותם הרבה
שוקולד איכות שיהיה יותר מ 70% קקאו מוממס במיקרו 
נייר אפיה
קורצן צורות - לא חובה
סבלנות

ההכנה 
אחרי שרסקנו את הפתי בר  ,,,,, שיטה מעולה להוציא עצבים 


ממסים את השוקולד במיקרו, אפשר להוסיף שמנת מתוקה שיהיה יותר סמיך וטעים.
מערבבים את  2 הקערות - ממש כמו שעושים כדורי שוקולד.



לוקחים קורצן עוגיות - לי יש בצורת לב, וממלאים אותו בעיסה - ממש דואגים שיהיה מלא ודחוס ,


למי שאין קורצן אפשר לעשות עגול מכוס - לעשות כדור מהעיסה לשטח מעט ואז לקרוץ עם כוס
עושים ככה פעמים ומכנסים להקפאה, 


אחרי כשעה מוצאים מהמקפיא מסדרים את הגלידה על אחד העוגיות הקפאות מהר מהר מהר ומכסים בעוד עוגיה ומכניסים למקפיא שוב להתקשות


אחרי כשעה אפשר לאכול ואפשר לקשט ב
שוקולד מומס, בקוקוס , בסוכריות ועוד ועוד כיד הדמיון


אני קשטתי בקוקוס קלוי, 
העגולים שליד הם "שאריות" מהעיסה , עשיתי מהם נקניק  ופרסתי לפרוסות 


מבחנתי שהמוכר ילך ולא יחזור יצא לי קסטה לבבית מעולה!

3 תגובות:

  1. מקסים אהבתי את הפתיח שלך ... חג שבועות מתוק :)

    השבמחק
    תשובות
    1. תודה רבה יקרתי
      חג שמח וטעים!!

      מחק
    2. תודה רבה יקרתי
      חג שמח וטעים!!

      מחק