יום שני, 18 בספטמבר 2017

קציצות אבוחצירה טבעוניות!!

מכירים את הפרצוף פודל כשאתם אוכלים משהו ומישהו אחר שלא יכול (מרצון) לאכול את זה ומסתכל עליכם??
אז ככה אני מרגישה כל פעם כשאני אוכלת את הקציצות הסופר טעימות - קציצות אבוחצירה שמאז שיונית מלכת המטבח פרסמה את המתכון שלהם אני לא מפסיקה להכין ולאכול אותם.
אז לטובת הטבעונים שרוצים גם ולטובת ארוחת החג ממליצה מאוד להכין את הגירסה הטבעונית שלי  - כדברי הטבעוני יצא "פצצה"



מצרכים לקציצה
חצי חבילה טחון  מן הצומח - אני השתמשתי בטבעול
1תפוח אדמה מגורד
3 קוביות בצל מטוגן, כי למה לקצוץ ולטגן אם אפשר להוסיף קוביה מוכנה של דורות 
צרור של פטרוזליה / כוסברה -- שוב לא עבדתי קשה אלה שלפתי 3 קוביות מהמארז של דורות


חצי כוס אורז לא מבושל - רק שטוף היטב.
פרוסת לחם - להרטיב ולסחוט אותה, אפשרי גם חצי כוס פירורי לחם
תבלינים - מלח, פלפל

מצרכים לציפוי
כיון שזה טבעוני השתממשתי בתערובת ציפוי נגטס של מאסטר שף - רק להוסיף מים ויש בלילה כמו ביצה.
סולת 

שמן לטיגון

מצרכים לרוטב
כף פפריקה
מים
כף אבקת מרק פרווה
מלח, פלפל שחור לפי הטעם

ההכנה 

מערבבים בקערה היטב את כל מצרכי הקציצה.
יוצרים קציצות בינוניות - הן כמעט מכפילות את  גודלן כשהאורז מתבשל- אז לא לעשות גדול.
טובלים בלילה. 

ולאחר מכן מצפים בסולת, טיפ ממני, את הסולת תכניסו לשקית נילון - כך פחות צלחת לשטוף וגם ניתן לצפות יותר בקלות.

מטגנים מעט את הקציצות - זה לא מוכן רק "סגור אותם", אני לפעמים במקום לטגן אופה אותם - פחות שמן, רק לרסס.


ומכינים את הרוטב
בסיר שטוח, מוסיפים מעט שמן - שמכסה רק את תחתית הסיר, פותחים את התבלינים-  פפריקה, א. מרק, מלח ופלפל שחור - מטגנים מעט ואז מוסיפים מים, עד לחצי גובה סיר.
מערבבים היטב ונותים לזה להתבשל מעט.
מכניסים את הקציצות ומנמיכים את האש לבישול של 40 דקות לערך.



וזהו!
יש קציצות אבוחצירה טבעוניות לארוחת החג, שמבטיחה לכן שאחרי שתאכלו אותם לא תפסיקו להכין!

חג שמח וטעים!!

10 תגובות:

  1. מה זה ״עוטפים בלילה״ - להשאיר לילה במקרר?

    השבמחק
    תשובות
    1. לא - הכוונה לטבול אותם בבלילה וישר לעטוף עם הסולת

      מחק
    2. בכייף! חג שמח ושנה מעולה!

      מחק
  2. נראה נהדר! ינוסה בקרוב ממש...

    השבמחק
    תשובות
    1. תודה! ספרי איך יצא .. וכמה פעמים בשבוע את חוזרת לעשות את זה חחחחח

      מחק
  3. במקום הטיבול של מסטר שף להדבקה אפשר להשתמש בקמח ומים?

    השבמחק
    תשובות
    1. לא ניסיתי ... לדעתי אפשרי "להדבקה" ואז לצפות בסולת - חשוב שהקמח יהיה ממש דקיק

      מחק
  4. ישנן תגובות שלא יצא טעים😴

    השבמחק
    תשובות
    1. היי
      היכן התגובות?
      ומה לא יצא טעים??
      אני כבר עשיתי פעמיים נוספים מאז מרוב שזה יצא טעים!

      מחק