יום ראשון, 22 באוקטובר 2017

קרקרים ביתיים סופר בריאים טעימים ומהירים

מכירים את הלוק המטבחי שכולו נקי לבן מצוחצח ויש בו צנצנות עם עוגיות ביתיות
אז מאז שהכנתי את הקרקרים גם אצלי יש צנצנות על השיש של הקרקרים ושל עוגיות 
והשבוע צנצנת הקרקרים שודרגה לקרקרים עם מזון-על ומלא מלא זרעים/גרעינים


אז קדימה 5 דקות עבודה ויש לכם צנצנת סופר טעימה ושווה


המצרכים ל2 תבניות תנור סטנדרטיות:
3/4 כוס קמח כוסמין
1/4 כוס קמח "אגוז נמרי"/ טייגר נאטס
כוס שיבולת שועל
1/2 כוס שומשום
1/2 כוס פשתן
1/2 כוס גרעיני חמנייה
1/2 כוס גרעיני דלעת 
2 כפות צ'יה
כפית צ'ילי - לא חובה אבל נותן טעם פקנטי
כף מלח
3 כפות שמן זית
3-4 כוסות מים  --- לפי הצורך

ההכנה:
מערבבים בקערה את כל המצרכים מלבד המים
מוסיפים מים בהדרגה - הבלילה צריכה להיות מימית


מחממים תנור ל170 מעלות
מסדרים נייר אפיה על תבנית ושופכים מחצית מהכמות 
והכי חשוב! לשטח על התבנית בצורה אחידה - כך שהם יאפו במידה שווה


מכניסים לתנור ל12 דק'  
מוצאים וחותכים על גלגלת פיצה לריבועים או למעויינים או לכל צורה שתרצו - הקרקרים עדיין לא מוכנים, הם בשלב מוצק ולא נוזלי .


מכניסים לתנור לעוד 30 דק' בערך - כל תנור עם דרגת חום שונה אז תבדקו שהם עשויים (כך אני מחסלת חצי תבנית :) רק בטעימות )
מוצאים ומחכים ממש מעט שיתקרקו אבל לא יותר מדי ושוברים לפי הצורות שחתכתם

עכשיו תנסו למלא צנצנת מבלי לחסל לנשנש :)



עוד על מזון-על אגוז נמרי / טייגר נאטס תקראו כאן 

2 comments:

  1. עוגיות מעולות. כמה פשוטות ככה טעימות!!
    אפשר להכין את הכל מקמח כוסמין

    השבמחק